Nu: Miljöpartist med ansvar för rökförbud. Då: rökte på misstänkt illegal cigarrklubb

Vem är då denne miljöpartist vid namn? Det kommer vi till strax. Han är alltså ordförande i miljönämnden i en grannkommun till Stockholm – det är värt att notera att det är miljönämnden som ansvarar för att rökförbudet inomhus efterlevs – som även är kommunalråd för miljöpartiet.

Möt Lars Greger (mp) kommunalråd för miljöpartiet i Södertälje Kommun. Utöver att vara kommunalråd är Lars Greger även ordförande i miljönämnden. Miljönämnden har alltså ansvaret över att bedriva tillsyn när det kommer till rökförbud i inomhusmiljö. Lars Greger röker även cigarr och har fångats på bild på den misstänkt illegala cigarrklubben vi tidigare har skrivit om och kallar för Butiken.

Bild 1: Lars Greger röker i det illegala utrymmet som numera har stängs ned av Stockholm Stads tillståndsenhet.

Lars Greger vill till en början inte kännas vid att han har rökt i butiken och styr svaret mot att han har handlat [cigarrer reds. anm] där ibland.

Han medger sedan att det har skett när Cigarrvärlden påpekar att han finns med på en bild på sociala medier. Han tillägger dock att det var länge sedan han rökte där och innan han satt som ordförande i miljönämnden. Idag vill han inte förknippas med verksamheten och har i samband med Cigarrvärldens granskning lämnat Butikens facebookgrupp, vilket har bekräftats av redaktionen.

Lars Greger har dock varit politisk aktiv sedan 2009 och har haft ett flertal uppdrag bakom sig. Kommunalsekreterare, vice ordförande i en annan nämnd, politisk sekreterare i riksdagen och ersättare i miljönämnden innan han tog över ordförandeklubban. Och rökförbudet inomhus trädde i kraft 2005.

Frågan aktualiserades häromdagen när Expressen avslöjade att det rör sig kriminella i närheten av SD:s partiledare. Cigarrvärlden valde då att publicera en artikel med Lars Gregers politikerkollega Johan Sjölander (s) som också frekventerar samma etablissemang. Med något udda klientel, en del kriminella inslag och en avslappnad hållning till alkohol och tobakslagar.

Cigarrvärlden har sökt miljöpartiet för en kommentar som inte har återkommit och Södertälje kommunstyrelses ordförande Boel Godner (s) utan framgång.

Redaktionen. 

Publicerad: 2024-10-07, klockan 17:10. Redigerad: 2024-10-07, klockan 20:19.

Arbetar du på en publikation med utgivningsbevis som erbjuder källskydd är vi öppna för möjligheten att dela visst arbetsmaterial (research), rådata samt fullständiga namn. Kontakta vår redaktion för mer information.

Stötta oss

Vill du stödja vår redaktion kan du välja att göra det via Swish: 123 697 24 67 eller genom engångsdonation med kort, bara att följa länken! Vill du bli månadsgivare erbjuds den möjligheten med på samma sida, följ länken! Tänk på att detta är en donation från din sida utan någon motprestation från vår sida. Tänk också på att vi pratar aldrig om vilka som är våra kunder, det omfattar även dig som donator.