Årlig Resa

Resa 2024

Under 2023 blir det ingen resa i Klubbens regi, vi har tampats med covid (främst med en herf som fick flyttas fram tre gånger) och flytt till en ny större lokal som helrenoverades. Vi behöver helt enkelt landa lite grand och få fotfäste. Men det betyder inte att vi ligger på latsidan.

Vi är i full färd med att planera 2024 års resa exakt tid och destination avslöjas när vi har bra grepp om helhetsbilden. 

Resa 2022

På grund av det rådande läget med Omikron så blev det ingen resa under 2022 i Klubbens regi.

Någon gång under februari 2022 åker Klubben tillsammans med de medlemmarna som vill till Dominikanska Republiken för att närvara på PROCIGAR FESTIVAL tack vare ett samarbete som Klubben har med den Dominikanska Ambassaden i Sverige. Ambassaden bistår med planering av resan, lokala kontakter och som om det inte vore nog så skickar de med två medföljare på resan som får agera reseledare (i brist på ett bättre ord). Lokalkompetens är ett bättre ord kanske. Här är en bild från vårt första möte över en cigarr och lite rom förstås.

Dominikanska Ambassaden

I skrivande stund är varken flygbiljetter släppta, eller datum för festivalen i sig, men, den brukar gå av stapeln den tredje veckan i februari så i dagsläget får det duga som riktmärke. 

Planen är att flyga till Santo Domingo där vi egentligen bara besöker Arturo Fuentes Cigarrklubb innan vi beger oss vidare till Punta Cana där vi spenderar fyra dagar med fötterna i vattnet och vit sand mellan tårna.

Punta Cana
.
Sedan begär vi oss till La Romana, närmare bestämt Casa de Campo där PROCIGAR smygstartar med två dagar av ännu mer stränder och cigarr. En dag består av en välkomstcocktail på terrassen som övergår till middag. En dag består av lite lugn och ro på förmiddagen och lunch på hotellet, en föreläsning på Gazebo Beach Club som övergår i en cocktail på stranden i anslutning till en värmande brasa som i sin tur över går till en strandmiddag.
.
Här kan ni se ett klipp från La Romana (klippen är belagda med åldersgräns så de kan endast ses på youtube). 
.
Dag tre bjuds på en traditionell dominikansk fruktost innan avfärd mot Tabacalera de Garcia Cigar Factory som avslutas med lunch för att vi sedan ska bli bussade till Santiago.
.
I Santiago verkar det spåra ur på alla plan. Det är morgoncocktails och kvällscocktails. Det är middagar, aktioner och events en masse. Det är fabriksbesök nästintill varje dag och varje dag kan man välja på åtta olika alternativ. Det är lunch på fabrikerna. Räkna med att man får cirka 150 cigarrer totalt av arrangörerna. Det är ett whiteparty, pinkparty och säkert något med magenta. Allt mellan himmel och jord.
.
I dagsläget är det här bara fingervisningar om vad som skall ske. Vi lägger upp programmet här så fort det är klart, och då bör vi ha en god idé om kostnaden. Vissa saker är bra att veta redan nu, det här är inte billigt - enbart biljetten till PROCIGAR kostar en sisådär 1500 USD, fördelen är att mer eller mindre allt ingår på resan, från biljetter, till busstransfer, till alkohol & mat, till ett helt gäng cigarrer. Räkna med att slutnotan hamnar på 40 000 SEK med omnejd (alltså lite mer eller lite mindre).
.
Man behöver utöver att vara medlem förstås vara över 21 år gammal. Klubben kommer att uppdatera denna sida löpande i takt med att ny information tillkommer.   
.
Planering PROCIGAR
.
Vi avslutar för nu med en bild från vår rigorösa planering.