Årlig Herf

Vi har varje år en herf (det är alltså partaj på cigarrspråk), då vi dinerar, lyssnar på uppträdanden och slår klackarna i taket. Vi har tidigare haft ett alkoholtillstånd på plats (och en massa andra tillstånd för att kunna samlas). Förr bjöd Presidenten in cigarrister som inte är medlemmar (medlemmarna är förstås välkomna). Men det är slut med det nu, nu är det enkom medlemmar.

Det här är alltså inga öppna konserter dit man kan köpa biljetter, dyka upp med en plus en - eller annat beteende som hör allmänheten till.

Vinterherf 2024

Lördagen den 30:e necember klockan 13:00 är det alltså dags igen. Vinterhefen är till för att fira advent. Inte unikt för i år (i Sverige) är att vi gör det inomhus, sittande, till bords i rökrummet. Det är ounikt för att det här är andra året vi gör det. Det unika är att vi är de enda som kan göra det legalt. Enbart för medlemmar.

I år käjtrar vi in ett julbord. Och dricker Presidentens hemmagjorda glögg.

Vi struntar även i alkoholtillstånd, alla har med sig det man vill dricka, alternativt går loss på sina krediter i ärlighetsbaren. 

Nåväl, underhållningen då, jo, det blev det minsann. I år ser vi till att rökrummet är ozonsanerat, så kör vi en inomhuskonsert i rökrummet en 20 minuter som öppning under rökfria former. Underhållningen är dock inte helt klubbad än (exakt vem som kommer och vad som ska sjungas etc).

I vanlig ordning öppnas herfen med en öppningsfanfar.

Vinterherf 2023

Lördagen den 2:a december klockan 13:00 är det alltså dags igen. Vinterhefen är till för att fira advent. Inte unikt för i år (i Sverige) är att vi gör det inomhus, sittande, till bords i rökrummet. Det är ounikt för att det här är andra året vi gör det. Det unika är att vi är de enda som kan göra det legalt. Mat och dryck är som vanligt tillåten. Och enbart för medlemmar.

I år käjtrar vi in ett julbord. Och dricker Presidentens hemmagjorda glögg som är inne på sitt fjärde lagrade år.

Vi struntar även i alkoholtillstånd, alla har med sig det man vill dricka, alternativt går loss på sina krediter i ärlighetsbaren. 

Nåväl, underhållningen då, jo, det blev det minsann. Vi har två medlemmar som är sångfåglar. Eller kanske "sångfåglar" är mer korrekt. De ska alltså uppträda under parollen allt är relativt (vi andra kan inte sjunga) och hellre än bra. Möjligtvis även keep it in the family.

I vanlig ordning öppnas herfen med en öppningsfanfar.

Vinterherf 2022

Lördagen den 26:e november klockan 13:00 var det alltså dags igen. Vinterhefen blev av för att fira advent. Unikt för i år (i Sverige) är att vi gjorde det inomhus, sittande, till bords i rökrummet. Mat och dryck är som vanligt tillåten. Och enbart för medlemmar och verifierbara respektive (som Presidenten bjuder in på individbasis).

I år struntade vi i mat, utan vi förenklade för oss själva och alla handlade dit det de vill ha.

Vi struntade även i alkoholtillstånd, alla hade med sig egen dricka.

Nåväl, underhållningen då, jo, det blev det minsann. För det här har vi tänkt på när vi byggde rökrum. Det är därför vi har glaspartier. Vi satt alltså i rökrummet medan de som uppträder stod utanför. Högtalarna placeras inne i rökrummet, mikrofoner och annat är utanför (vi har förberett för kablage till och med). Så arbetsrätten fungerar. Bakom oss är dagarna med tält och med allt det innebär.

Poliskören uppträdde för oss. Utöver det så fick vi till en spontansång och en spontanfanfar (och en inplanerad fanfar).

För fanfarer, videos (eller reels som ungdomen numera säger) samt övrigt filmatiserat trams hänvisar vi till vårt youtube-konto!
 

Vinterherf 2021 

Lördagen den 27:e november kl.13.00 år 2021 är det alltså dags igen. Presidenten har i all sin prakt insett att på mindre än ett tillfälle har vi gått till en tradition och blivit ett återkommande inslag i Stockholms cigarrvärld.

Cigarrklubben dukade upp för fest utomhus, mitt i vargavintern. Det blev tält och värmekällor i någon form, men för mys och samkvämseffekt tillkom öppna eldar. Denna gång var menyn mer jorden runt. Det blev Peru (ceviche) till förrätt, Sydafrika (Potjie) till varmrätt (och även backning och vickning) och en oklar destination till efterrätt.

Under tiden vi dinerade och drack så lyssnade vi på kammarkören Cantate (De har de senaste åren sjungit på nobelfesten, det är inte illa pinkat för Cigarrklubben!) sjunga in första Advent och sedan på lite Bellmanlåtar. Lagom till desserten kom barbershopkvartetten Lemon Squeezy och bjöd bland annat på Java Jive till kaffet. När vi hade samlat oss kom Amanda Aasa (som numera har bytt namn) som var med i melodifestivalen 2020 uppträdde för oss resten av kvällen.

Inklämd i ett hörn (eller rättare sagt med bland oss herfare faktiskt) finns i år Lars-Åke Skagegård som har fått tillstånd att kombinera nytta med nöje och berätta lite sin nya bok som handlar om Churchill och för den som är sugen går den säkert att köpa på plats och få signerad till och med. Här är en försmak av kammarkören:

 Och sist men absolut inte minst en försmak av Amanda Aasa:

 

Sommarherf 2020

Lördagen den 1:a Augusti kl. 19.00 år 2020 samlades vi för premiären, som nu har blivit ett återkommande årligt inslag i Stockholms cigarrvärld.

Cigarrklubben dukade upp för fest på innergården, med ett Francis Mallmann inspirerat mattema där vi grillade allehanda härligheter. Alla rätter vi åt, bortsett från såserna grillades.

Presidenten grillar 

Bord, sittplatser, tält, en scen och ett PA-system var på plats (och ett piano klämde vi in när vi ändå var på gång). Under tiden vi njöt av mat och dryck så vände vi blickarna mot scen och njöt av opera med operasångerskan Beatrice Orler.

Det blev en femrättersmeny, varav fyra rätter var huvudrätten (tanken var inte att man ska välja utan äta av allt). Vi serverarade grillad rib-eye, grillad mosad potatis och chimichurri, grillad kyckling, grillad blomkål och kreolsås, grillat lamm, grillad sötpotatis och lök med gremolata, grillad lax med grillat kål och aioli. Och till efterrätt fick vi i oss grillad ananas, grillad persika med mascarpone och amaretto.

Och allt detta lyckades vi med under en pågående pandemi - coronasäkert om vi får säga det själva.  Tillsammans med Inte bara Fest som hyrde ut tält, möbler och egentligen allt som inte var själva matlagningen så kirrade vi biffen rätt bra ändå. Men man ska inte blåsa i sin egen trumma, se med egna ögon istället...