Årlig Herf

Vi har varje år en herf (det är alltså partaj på cigarrspråk), då vi dinerar, lyssnar på uppträdanden och slår klackarna i taket. Vi har ett alkoholtillstånd på plats (och en massa andra tillstånd för att kunna samlas). Till herfen bjuder Presidenten in cigarrister som inte är medlemmar (medlemmarna är förstås välkomna). Det här är alltså inga öppna konserter dit man kan köpa biljetter, dyka upp med en plus en - eller annat beteende som hör allmänheten till. Inbjudan sker ned på individnivå. Det går förstås utmärkt att höra av sig och tigga sig till en inbjudan, men, det finns inga garantier och chanserna är orimligt små. För tidigare år (bilder, meny, artister) så scrolla ner.

För att läsa mer om vad som gäller under coronapandemin samt vad som gäller för oss så läs mer här!

Vinterherf 2021 (Preliminärt datum, meny och uppträdaden)

Lördagen den 27:e november kl.13.00 år 2021 är det alltså dags igen. Presidenten har i all sin prakt insett att på mindre än ett tillfälle har vi gått till en tradition och blivit ett återkommande inslag i Stockholms cigarrvärld.

Cigarrklubben dukar upp för fest utomhus, mitt i vargavintern. Det blir tält och värmekällor i någon form, men för mys och samkvämseffekt tillkommer öppna eldar och en eldkastare. Denna gång är menyn mer jorden runt. Det blir Peru till förrätt, Sydafrika till varmrätt (och även backning och vickning) och en oklar destination till efterrätt.

Under tiden vi dinerar och dricker så ska kammarkören Cantate (De har de senaste åren sjungit på nobelfesten, det är inte illa pinkat för Cigarrklubben!) sjunga in första Advent och sedan bjuder de på lite Bellmanlåtar. Lagom till desserten kommer barbershopkvartetten Lemon Squeezy och bjuder på bland annat Java Jive till kaffet. När vi har samlat oss kommer Amanda Aasa som var med i melodifestivalen 2020 uppträda för oss resten av kvällen.

Inklämd i ett hörn (eller rättare sagt med bland oss herfare faktiskt) finns i år Lars-Åke Skagegård som har fått tillstånd att kombinera nytta med nöje och berätta lite sin nya bok som handlar om Churchill och för den som är sugen går den säkert att köpa på plats och få signerad till och med.

Inbjudan är personlig, det är Presidenten som handplockar exkluderande exklusivt. Var beredda på att legitimera er vid ankomst. Det finns alltså inget utrymme för ”jag tog med min kusin från Haparanda istället, för hen som du bjöd in kunde inte komma och jag vill inte förbruka min biljettpeng” inte heller ”jag glömde mitt leg, men släpp in mig ändå”.

Vi har ett alkoholtillstånd kvällen till ära, så ingen egen dryck är tillåten.

Det blir en trerättersmeny och vi serverar;

  • Förrätt: Ceviche (Finns ett veganskt alternativ på avokado).
  • Huvudrätt: Sydafrikansk potjie på oxsvans, innehåller gluten, finns ett glutenfritt alternativ och ett veganskt.
  • Efterrätt: Kolapaj med grädde (vegansk chokladbit som alternativ).

Ungdom under 25 års ålder är ingalunda välkommen.

Sommarherf 2020

Lördagen den 1:a Augusti kl. 19.00 år 2020 samlades vi för premiären, som nu har blivit ett återkommande årligt inslag i Stockholms cigarrvärld.

Cigarrklubben dukade upp för fest på innergården, med ett Francis Mallmann inspirerat mattema där vi grillade allehanda härligheter. Alla rätter vi åt, bortsett från såserna grillades.

Presidenten grillar 

Bord, sittplatser, tält, en scen och ett PA-system var på plats (och ett piano klämde vi in när vi ändå var på gång). Under tiden vi njöt av mat och dryck så vände vi blickarna mot scen och njöt av opera med operasångerskan Beatrice Orler

Det blev en femrättersmeny, varav fyra rätter var huvudrätten (tanken var inte att man ska välja utan äta av allt). Vi serverarade grillad rib-eye, grillad mosad potatis och chimichurri, grillad kyckling, grillad blomkål och kreolsås, grillat lamm, grillad sötpotatis och lök med gremolata, grillad lax med grillat kål och aioli. Och till efterrätt fick vi i oss grillad ananas, grillad persika med mascarpone och amaretto.

Och allt detta lyckades vi med under en pågående pandemi - coronasäkert om vi får säga det själva.  Tillsammans med Inte bara Fest som hyrde ut tält, möbler och egentligen allt som inte var själva matlagningen så kirrade vi biffen rätt bra ändå. Men man ska inte blåsa i sin egen trumma, se med egna ögon istället...

För fler bilder besök vårt publika Facebookkonto eller vårt Instagramkonto