Årlig Herf

Vi har varje år en herf (det är alltså partaj på cigarrspråk), då vi dinerar, lyssnar på uppträdanden och slår klackarna i taket. Vi har tidigare haft ett alkoholtillstånd på plats (och en massa andra tillstånd för att kunna samlas). Förr bjöd Presidenten in cigarrister som inte är medlemmar (medlemmarna är förstås välkomna). Men det är slut med det nu, nu är det enkom medlemmar, Presidenten bjuder dock fortfarande in verifierbara respektive till medlemmarna. Samt en samarbetspartner eller två. Inbjudan sker dock fortfarande på individbasis.

Det här är alltså inga öppna konserter dit man kan köpa biljetter, dyka upp med en plus en - eller annat beteende som hör allmänheten till.

Vinterherf 2022

Lördagen den 26:e november klockan 13:00 är det alltså dags igen. Vinterhefen blir av för att vi ska fira advent. Unikt för i år (i Sverige) är att vi gör det inomhus, sittande, till bords i rökrummet. Mat och dryck är som vanligt tillåten. Och enbart för medlemmar och verifierbara respektive (som Presidenten bjuder in på individbasis).

I år struntar vi i mat, utan vi förenklar för oss själva och alla handlar hit det de vill ha.

Vi struntar även i alkoholtillstånd, ni får ta med det ni vill dricka.

Nåväl, underhållningen då, jo, det blir det minsann. För det här har vi tänkt på när vi byggde rökrum. Det är därför vi har glaspartier. Vi kan alltså sitta i rökrummet medan de som uppträder står utanför. Högtalarna är inne i rökrummet, mikrofoner och annat är utanför (vi har förberett för kablage till och med). Så arbetsrätten fungerar. Bakom oss är dagarna med tält och med allt det innebär.

Preliminärt uppträder Poliskören för oss och sjunger in advent!

Sen får vi se vilka tillägg vi gör eller vilka ändringar som tillkommer!

Den här texten utvecklas löpande.

Ungdom under 25 års ålder är ingalunda välkommen.

Vinterherf 2021 

Lördagen den 27:e november kl.13.00 år 2021 är det alltså dags igen. Presidenten har i all sin prakt insett att på mindre än ett tillfälle har vi gått till en tradition och blivit ett återkommande inslag i Stockholms cigarrvärld.

Cigarrklubben dukade upp för fest utomhus, mitt i vargavintern. Det blev tält och värmekällor i någon form, men för mys och samkvämseffekt tillkom öppna eldar. Denna gång var menyn mer jorden runt. Det blev Peru (ceviche) till förrätt, Sydafrika (Potjie) till varmrätt (och även backning och vickning) och en oklar destination till efterrätt.

Under tiden vi dinerade och drack så lyssnade vi på kammarkören Cantate (De har de senaste åren sjungit på nobelfesten, det är inte illa pinkat för Cigarrklubben!) sjunga in första Advent och sedan på lite Bellmanlåtar. Lagom till desserten kom barbershopkvartetten Lemon Squeezy och bjöd bland annat på Java Jive till kaffet. När vi hade samlat oss kom Amanda Aasa (som numera har bytt namn) som var med i melodifestivalen 2020 uppträdde för oss resten av kvällen. En försmak av barbershopkvartettten:

Inklämd i ett hörn (eller rättare sagt med bland oss herfare faktiskt) finns i år Lars-Åke Skagegård som har fått tillstånd att kombinera nytta med nöje och berätta lite sin nya bok som handlar om Churchill och för den som är sugen går den säkert att köpa på plats och få signerad till och med. Här är en försmak av kammarkören:

 Och sist men absolut inte minst en försmak av Amanda Aasa:

För fler bilder så vårt Facebook & Instagramkonto.

Sommarherf 2020

Lördagen den 1:a Augusti kl. 19.00 år 2020 samlades vi för premiären, som nu har blivit ett återkommande årligt inslag i Stockholms cigarrvärld.

Cigarrklubben dukade upp för fest på innergården, med ett Francis Mallmann inspirerat mattema där vi grillade allehanda härligheter. Alla rätter vi åt, bortsett från såserna grillades.

Presidenten grillar 

Bord, sittplatser, tält, en scen och ett PA-system var på plats (och ett piano klämde vi in när vi ändå var på gång). Under tiden vi njöt av mat och dryck så vände vi blickarna mot scen och njöt av opera med operasångerskan Beatrice Orler

Det blev en femrättersmeny, varav fyra rätter var huvudrätten (tanken var inte att man ska välja utan äta av allt). Vi serverarade grillad rib-eye, grillad mosad potatis och chimichurri, grillad kyckling, grillad blomkål och kreolsås, grillat lamm, grillad sötpotatis och lök med gremolata, grillad lax med grillat kål och aioli. Och till efterrätt fick vi i oss grillad ananas, grillad persika med mascarpone och amaretto.

Och allt detta lyckades vi med under en pågående pandemi - coronasäkert om vi får säga det själva.  Tillsammans med Inte bara Fest som hyrde ut tält, möbler och egentligen allt som inte var själva matlagningen så kirrade vi biffen rätt bra ändå. Men man ska inte blåsa i sin egen trumma, se med egna ögon istället...

För fler bilder besök vårt publika Facebookkonto eller vårt Instagramkonto