Lokalen

Klubben flyttar den 1:a januari 2022 till en ny lokal. Då kommer denna sida att uppdateras. Under tiden får ni nöja er med ett taffligt collage och kortfattat med information.

Lokalen är ca 110 kvadratmeter varav ca 60% av utrymmet är rökrum. Resterande utrymmen är gemensamma och delas med personal som inte nödvändigtvis är alltför förtjust i cigarrer. Där råder det alltså rökförbud.

Värt att notera att vi faktiskt har blivit headhuntade av fastighetsägaren. Då kan man ju tro att familjen som har handplockat en cigarrklubb för att bli hyresgäst är extremt förtjusta i rökning. Då har man fel. Det är de inte och det är just därför som vi har blivit handplockade.

Faktum är att övriga hyresgäster är belagda med rökförbud, men de har fullt förtroende för att vi har rätt kompetens för att hantera rökrum och ventilation och tillräckligt fast hand att säkerställa att våra medlemmar röker på avsedd plats.

Det här har också verifierats och förankrats under en längre tid med fastighetsägaren. Detaljnivån på avtalet är absurd och överdriven men givet verksamhetens art är det viktigt att fastighetsägaren har full insyn i vad som pågår och sker med dennes välsignelse oxå. Det gör att vår verksamhet står på en bra grund men det är även en säkerhet för dig som medlem. Ditt medlemskap (alltså dina pengar) är så pass skyddade som du kan förvänta dig att de ska vara.

Nog om det. Lokalen består av ett stort rökrum som som består av sittytor i form av stolar, soffor, fåtöljer men även ett matbord där man både kan sitta och äta eller arbeta.

Fastigheten är K-märkt vilket vi är vana vid från vår förra lokal, men det innebär innebär att det är komplext med till och med minimala ingrepp och allt arbete behöver förankras hos fastighetsägare och ibland Länsrätt/Länstyrelse.

Arkitekt var (eller är väl fortfarande fastän herrn är död) [Fingerat mystiskt namn] som lyckades spotta ut sig ett 50-tal kåkar i slutet av 1800-talet. 

 

Lokalen