Lokalen

Vi har alltså flyttat till en ny en ny lokal och öppnat portarna (veckan innan påsk i april 2022). Vi uppdaterar med bilder allteftersom men du hittar redan ett par när du scrollar ner.

Lokalen är ca 110 kvadratmeter varav ca 30 kvaddar av utrymmet är rökrum. Resterande utrymmen är gemensamma och delas med personal som inte nödvändigtvis är alltför förtjust i cigarrer. Där råder det alltså rökförbud. Vi börjar alltså med en liten inblick i hjärtat av verksamheten. Rökrummet.

Värt att notera att vi faktiskt har blivit headhuntade av fastighetsägaren. Då kan man ju tro att familjen som har handplockat en cigarrklubb för att bli hyresgäst är extremt förtjusta i rökning. Då har man fel. Det är de inte och det är just därför som vi har blivit handplockade.

Faktum är att övriga hyresgäster är belagda med rökförbud, men de har fullt förtroende för att vi har rätt kompetens för att hantera rökrum och ventilation och tillräckligt fast hand att säkerställa att våra medlemmar röker på avsedd plats. Vi har precis testat ventilationen både löst (med rökmaskin) och skarpt med invigning och den fungerar ypperligt. Du kan läsa mer om det här!

Det här har också verifierats och förankrats under en längre tid med fastighetsägaren. Detaljnivån på avtalet är absurd och överdriven men givet verksamhetens art är det viktigt att fastighetsägaren har full insyn i vad som pågår och sker med dennes välsignelse oxå. Det gör att vår verksamhet står på en bra grund men det är även en säkerhet för dig som medlem. Ditt medlemskap (alltså dina pengar) är så pass skyddade som du kan förvänta dig att de ska vara. Här en filmsnutt från där Fastighetsägaren klubbar in invigningen! Första slotten började mini för säkerhets skull. Sen spårade det ur. Nu är den bakom oss vi kan konstatera att luftreningen är helt suverän, luften som spottas ut på gatan luktar noll.

 

Nog om det. Lokalen består av ett stort rökrum som som består av sittytor i form av stolar, soffor, fåtöljer men även ett matbord där man både kan sitta och äta eller arbeta. Att arbeta kan du läsa mer om här (och se lite bilder)!

rökrum

Fastigheten är K-märkt vilket vi är vana vid från vår förra lokal, men det innebär att det är komplext med till och med minimala ingrepp och allt arbete behöver förankras hos fastighetsägare och ibland Länsrätt/Länsstyrelse.

Arkitekt var (eller är väl fortfarande fastän herrn är död) [Fingerat mystiskt namn] som lyckades spotta ur sig ett 50-tal kåkar i slutet av 1800-talet. 

 

rökrum