FAQ

Nej, nej, nej och åter nej. Alla nya medlemmar ska inställa sig på klubben, skriva på ett fysiskt avtal, betala på plats.

Vi tar inte emot några kontanter under några som helst omständigheter. Klubben är helt kontantfri.

Vi är ingen cigarrbutik och saknar tillråga på allt tobakstillstånd. Vi säljer alltså inga cigarrer på klubben. Det är mycket välkommet att ta med sig egna cigarrer, eller annat som man vill konsumera. Låt förnuftet styra dock, du kanske ska skippa kräftorna och spadet, det luktar ju som bekant inte hallon när det får stå i soporna över en helg.

Vi har som målsättning att skynda långsamt. Medlemmar får svar på sina frågor enligt gängse konvention. För övriga så tar vi det lugnt. Vi känner efter och det ska kännas bra innan man blir insläppt. Eller ens tilltalad.

Låtom oss göra edert liv enkelt genom att citera Mossad "Vi kan varken bekräfta, dementera eller kommentera din fråga/påstående och för det fall vi har kännedom i ärendet är det belagt med sekretess".

Med kort eller Swish. Vi är helt kontantfria.

Klubben tar aldrig helg. Eventuell personal arbetar när den blir tillsagd. Ledningsgruppen och kundtjänst arbetar vardagar kontorstider (om andan faller på).

Som sig bör. Inte alls. Alla köp sker på plats hos, ergo ingen returrätt.

Svar nej. Men de låter lika i subjekt och objektform för att använda lekmannatermer (vill man vara mindre lekman kan man säga att de har samma fonetiska realisering trots att de gör olika saker). Och med tanke på att ungdomen inte behärskar fenomenet så finns det ingen vidare mening med att redan förvirra de som är förvirrade så att säga.

Far och flyg. X och KS är 2 olika typer av grafem för att uttrycka ett fonem som beter sig exakt (sic!) likadant i munnen. Språkpoliser gör bäst i att hålla sig på behörigt avstånd.

Svar nej, det är inte samma klubb. Utöver är det är sådant beteende inte välkommet på klubben (och står uttryckligt i användarvillkoren). Samlag (eller andra ekivoka eskapader) leder till avstängning och polisanmälan i det fall lagbrott har skett. Att ge sig ut på äventyr med sin respektive är alltså inte tillåtet. Och köper man in tjänster från underleverantörer så blir man utöver avstängningen även polisanmäld. Och troligtvis oxå filmad eftersom vi har kameraövervakning. Och påkommen eftersom Securitas ronderar lokalerna.

Tyvärr inte, den är högst olämplig för någon som sitter i rullstol. Det är valv, smala trappor, kullersten och annat som bara ställer till det. Utöver det är det en massa restriktioner kring vilka ingrepp som får göras, du kan läsa mer om det under fliken "Lokalen".

Nej, inte för att vi har något emot vidlyftiga relationskonstallationer, men för att det är ömsom en administrativ katastrof ömsom ett kryphål.

Det civiliserade svaret är nej, det handlar om de andra medlemmarnas säkerhet och vår personals säkerhet, det är viktigt för oss att säkerställa vem vi pratar med. Det vi tänker när du ställer en sådan fråga är om du tror att vi är ett mäkleri - det är vi inte, vi håller inga visningar. Att från start börja med att försöka förhandla för att förändra regelverket är inte världens bästa sätt att visa att man klarar av oövervakad regelefterlevnad. Vill man vara otrevlig (och något sånär ociviliserad) kan man även säga, att det vi egentligen tänker är något i stil med "dra dit pepparn växer".

Tyvärr inte. Det har knaprats allehanda nötter i lokalerna sedan urminnes tider, och görs fortfarande. Jordnötter finns konstant på klubben i detta nu, det gör det svårt för oss att garantera din säkerhet.

Nej, det är ett potpurri av fåntratteri och pojklekar. Om det är till någon tröst ska John Adams (en av USA:s grundare) sagt ”Presidenter? Det har cricketklubbar!” Han tyckte helt enkelt att titeln var lite väl vek för den nya federationens ledare. Så, vi är ödmjuka trots allt.

Vi är först och främst och till syvende och sist en privat medlemsklubb, alltså, för det fall vi har rabatter och medlemsförmåner, så vet du som medlem redan om det. Det är det enda du i stora drag får reda på som icke-medlem.

Tyvärr får vi den här frågan lite för ofta, så det är lite på förekommen anledning. Angående kunskapen om cigarrer är det helt ointressant hur duktig man är, eller hur många dyrgripar man röker. Det är liksom inget krav för ett medlemskap. Det är två saker som styr vad man röker, paletten, det man helt enkelt tycker smakar bra, och plånboken, det man har råd med. På vår klubb finns det inget utrymme för att varken se ner eller racka ner på andra för att man anser att det de röker är av mindre värde. Vi möts i cigarrandet i sig, på samtliga nivåer.

Turbonätverkare är på fel plats. Medlemmarna kommer för att slappna av och fly vardagen. Vill du hetsdela ut visitkort, ragga kunder eller gifta dig så låt det växa fram organiskt.

Vad du gör i ditt företag har vi inget att göra med, men, vi ändrar inte vad som står på våra underlag. Privat konsumtion som dras på firman kallas för omfakturering och är olaglig. Du ska oxå veta att vi titt som tätt får förfrågningar från myndigheterna om våra medlemmar och vi lämnar ut allt de begär, så finns ditt namn i vår databas och dina kvitton i din bokföring så kan du själv lista ut varthän det barkar.

Bartle är momsfiffel. Vi blir erbjudna humidorer om vartannat (oftast rätt vackra skapelser), men det är inte av Riksbanken godkänt betalningsmedel. Svårt för oss att betala räkningar med möbler. Eller koppla humidorer till autogiro.

Det tar vi med respektive person när ansökan har inkommit individuellt och vi kan verifiera att man arbetar som polis så slipper vi prata med folk som är bekanta med fenomenet föregivande av allmän ställning i handling men inte känner till termen i skrift. Det är egentligen ingen säkerhetsklassad hemlighet, men vi vill gärna veta vem vi har att göra med innan vi går in på detaljer utöver det som står på hemsidan. Så, vi tar det när vi kommer dit, cross that bridge when we get there om man vill använda sig av utrikiska, eller för att använda ett gammalt hederligt svenskt uttryck, vi oroar oss för blommorna när kärringen dör.

Ni kan inte komma alls, eftersom ni inte är våra medlemmar så är ni att anse som allmänhet - det faktum att ni är mer slutna än Illuminati rör oss inte i ryggen.

Det går inte till alls - vi finns till för våra medlemmar.

Vik hädan satan. Den sista nymodigheten vi gillade var Text-TV.