Gäster

Klubben tillåter inte medlemmar att ta med sig gäster. Klubben är enkom till för medlemmarna. Vill du komma till oss som icke-medlem erbjuds det möjlighet till det men det är restriktivt och kräver registrering på förhand på det som vi kallar för öppet hus, du kan läsa mer om det här!

Här är det ord och inga visor. Och det finns anledningar till det. Du bör landa i det här beslutet att det är du och bara du som får tillträde till klubben inom ramen för ditt medlemskap. Annars gör du bäst i att låta bli med en ansökan.

Våra medlemmar gillar inte gäster, alls. Hela grejen handlar om att umgås med varandra. Även om man inte har träffat någon förr kan man slappna av och vara trygg med att den personen är så att säga synad i sömmarna och godkänd av klubben. Det är inte heller särskilt trevligt att komma in som medlem när det sitter gäster till en medlem och bildar en egen konstellation.

Det tilläts tidigare i olika former och blev stramare och stramare år efter år. Här är några gamla frågeställningar som har dykt upp genom åren. Frågorna dyker inte upp längre, medlemsdatabasen är förändrad. Men ibland dyker frågan upp i ansökan och det är lika bra att reda ut vad som gäller på förhand. 

Det här är en källa för upprördhet och här finns det utrymme att ilskna till. Det brukar säljas in som något som är oerhört bra för verksamheten (men verkar egentligen vara mest subjektivt). Du har säkert oxå en fiffig idé om just varför vi borde. Andra har redan haft den. Du hittar den säkert nedan.

Gäst-FAQ:

1. Det är bra marknadsföring.

Är det att anse som marknadsföring så är det tveksamt om vi ens får hålla på med det. Nu är det inte det. Det är antimarknadsföring. Gäster konverterar knappt till medlemmar (under 1% av alla som har gästat Klubben har konverterat). Av alla som har fått privata inbjudningar till invigningar och herfar är det exakt noll som har konverterat. En hel drös av tidigare inbjudna hör av sig löpande om att det när som ska ske, i närtid (bara än det ena eller det andra händer). Det ignoreras.

2. Det borde ingå i medlemskapet.

Det fanns förr viss möjlighet för verksamheten att ta in gäster efter samråd med myndigheter och hur våra avtal ser ut. Det rör bland annat försäkringsvillkor och hyresavtal. Men där är det specificerat att det är förenat med en kostnad. Vi har tidigare behövt handlägga ansökningar manuellt och även säkerhetspröva. Det är förenat med stora kostnader för oss. Allt det är oväsentligt, Länsstyrelsen i Malmö har slagit ner på gäster som kommer in gratis. Här ingår det alls ingenting.

2a. Det är för dyrt för mig att ta in gäster.

Var också något som vi fick höra förr. Vilket är obegripligt, varför i allsin dar ska vi betala för det? Det finns ett ord för det. Grekland. Som levde på EU-pengar tills man gick bankrutt. Mätta magen efter mun. Antingen är du där eller så är du inte där. Varför kan inte dina gäster betala för sig kan man fråga sig, varför måste du stå för detta?

2b. Det är för dyrt för mig att ta in gäster när jag samtidigt ska betala för deras cigarrer.

Se 2a. Oxå helt obegripligt. Ni delar på notan när ni är ute men när ni är här ska plötsligt du stå för fiolerna. Och när det är för dyrt för dig ska vi göra det?

2c. Jag har inte varit på klubben på länge och tänkte se om jag får ta med mig 7 personer från kontoret och inte betala förstås. Jag har ju knappt nyttjat mitt medlemskap.

Barockt uttalande. Det är ungefär som du ska få länsa kylen på proteindrycker på gymmet för att du knappt har gått dit. Tillsammans med din kollegor.

3. Det är för krångligt med att ansöka för varje gäst, restriktionen med 1-2 gäster per år, 1-2 gånger per år är oxå jobbig. Karantänen med 30 dagar mellan gästerna är sjukt irriterande. Utöver det är det dyrt, det gör ju att man inte vill ha med gäster.

Precis, det är utformat för att stävja impulsen, inte uppmuntra den.

4. Andra klubbar tillåter det. 

Bli medlem där då. Vi står för de tolkningar vi gör. De får stå till svars för sina egna.