Butik

Vi öppnar portarna för allmänheten! Fredagar & lördagar har vi öppet för allmänheten mellan 12-18, utöver åtkomst till loungen genom vårt öppna hus (där vi fortfarande är lite knepiga med hur vi släpper in dig).

För att fortsatt vara jobbiga är det förbokning som gäller, dvs vi håller inga öppna dörrar, utan man får helt enkelt komma överrens med oss om när man ska dyka upp under ramen för allmänhetens öppettider.

Du säkert har gått förbi och undrat vad vi är för några. Eller så har du dansat framför våra spegelglas med oss på första parkett. Vi sitter alltså på Fleminggatan 15 och är den lokalen som har varit väldigt mystisk under lång tid.

Varför gör vi detta då? Tanken väcktes först tack vare att vi i grund och botten är duktiga på förvaring, främst på att kontrollera kyla kontra värme och luftfuktighet. Och så har vi ju redan en massa preferenser för vad det är vi föredrar i smakväg. Ur det föddes idén att bredda oss. Choklad tex ska förvaras runt 18 grader och i 50 graders luftfuktighet. Sånt är vår grej.

Nu ska det här inte blandas ihop med snobbism. Vi sitter inte här med kravatter och snofsar. Är det bra så är det. Lidls Nespresso ristretto är tex en klar favorit bland kapslat kaffe. Och troligtvis billigast.

Så, vad erbjuds i denna butik? Svaret är lika svårt som enkelt. Vi säljer det vi trycker i oss och jagar leverantörer på produktnivå. De kör ner långa listor med grejer i halsen på oss. Vi köper en grej typ. I vissa fall åtminstone.

Vi kan faktiskt briljera med att exempelvis vara en av få butiker som som säljer Nobelpralinerna (alltså de som görs till nobelfesten) och har fått den leverantörens förtroende. Här har vi även annat från de, drickchoklad som är helt magisk bland annat.

Vi säljer Blanxart, en spansk chokladtillverkare som gör sina grejer på Ghaniansk choklad. Hos oss hittar du även Kamm, troligtvis en av världens mest exklusiva choklad, helt utan socker. Kakaobönan kristalliseras vilket ger sötma och behovet av tillsatt socker är helt överflödigt. Grymt. Men får 7eleven att framstå som billigt prismässigt.

Blanxart

Hos oss hittar du även delar av Pärlan Konfektyrs sortiment.

Pärlans Konfektyr

Tryfflar, kolor, sylt & honung från Dream of Sweden. Det är svensk tryffel vi pratar om då. Vilket är lite coolt.

Dream of Sweden

Här har vi även en uppsjö av hantverksläsk, en prisbelönt olivolja, en lika prisbelönt vinäger (som även den serveras på nobelmiddagen) så för oss arma stackare som aldrig blir bjudna dit (eller för er arma stackare kanske man ska säga) så erbjuder vi alltså möjlighet att göra ett nobelhopkok med choklad och vinäger. Ingen höjdarkombo kanske. Men det är nobeligt. Här finns väl utvalda oliver, tryffel, syltad lök, ja ni hör. Sortimentet är inte fast utan vi snurrar runt beroende på säsong och smak. Vi överdriver inte heller lagerhållingen. Speciellt när det kommer till choklad och kolor. Det är färskvara och ska inte ligga och lagras. Och i skrivande stund fick vi även en leverans av Haupt Lakrits. Som inte heller ska lagras alltför länge.

Tanken är inte att du ska storhandla hos oss. Det vore finansiellt självmord (långt värre än att storhandla på 7eleven). Tanken är att du ska köpa något gott, eller kul. Så att, efter att du har tryckt i barnen tacos kan ta en bit njutbar vuxenmat och återfå din värdighet. Så ta med plånboken. Och eventuell astmaspray om du är priskänslig.

Väl på plats är du förstås välkommen att chitchatta om smak överlag och filosoferande. Folk har en tendens att fastna här i 30 minuter och fördjupa sig ration mellan grädde och smör i hantverkskolor.

Däremot svarar vi inte på några frågor om medlemskap eftersom det inte är förenligt med lagstiftningen.

Väl mött!