MEDLEMSKAP

Här kan du läsa om vad ett medlemskap innebär, hur det går till, hur du söker och längst ner på sidan hittar du prislistan. 

Nu sitter du nog och funderar på kammaren. Det är klart jag vill ha tillgång till en plats att kunna röka på dygnet runt årets alla dagar, men en medlemsklubb? Jag? Jag är ju inte ens adlig? Hur ska det här gå? Kommer jag få bifall? Utkastad? Utskrattad?

Lugn säger vi bara. Vi är exkluderande inklusiva. Medlemmarna spänner vitt över sociala klasser, vi har båda könen representerade (beroende på hur postmodern man vill vara, men för enkelhetens skull så leker vi att det just nu finns 2 kön om du läser vidare kommer du begripa att det är helt ovidkommande). Poängen är att det här är ingen Herrklubb. Vi har några som bor utrikes. Vi har VD:ar och rörmokare. Vi har sådana som är kallade av Gud att arbeta i Hans tjänst. Vi har poliser och folk som är säkerhetsklassade. I enstaka fall har vi stackars partners som blir påprackade ett medlemskap och som står ut med att vara här av något som på intet sätt annat kan beskrivas som äkta kärlek gentemot sin respektive.

Det våra medlemmar har gemensamt är att de röker cigarr. Och vill ha en plats att göra det på. Och kan föra sig, respekterar klubbens regler och alla medlemmar samt inte missbrukar det ansvar som det innebär att ha tillgång till en lokal dygnet runt årets alla dagar. Det är liksom grundplåten för ett medlemskap. Man behöver vara en behaglig person helt enkelt. Svårare än så är det inte.

Den som vill ansöka om möjligheten att teckna medlemskap mailar sina personuppgifter till vår kundtjänst. Mailet skickas till info@cigarrklubben.se och ska innehålla följande:

-Personnummer.

-Fullständigt för och efternamn.

-Adress, postort samt postadress.

-Telefonummer.

-Epostadress.

-Vilket medlemskap (se nedan) du är intresserad av.

Ansökan är inte bindande, vare sig från din sida eller från klubbens. Det här är klubbens sätt att pröva om du är en ärbar person eller inte, innan du ens får komma på ett möte.

Är du distansmedlem kan du komma att få förtur i kön givet att du bor utrikes (och ganska långt bort utrikes) och befinner dig i Sverige under specifika datum. Bor du i Norge, Danmark eller Finland, Malmö eller Enköping så får du masa dig till oss när det behagar oss.

I dagsläget är väntetiden/handläggningstiden cirka 6 månader.

Att hetsmaila in flera ansökningar är ett säkert sätt att få avslag.

I samband med att du ansöker om medlemskap hos oss godkänner du att vi gör en bakgrundskontroll på dig. Bakgrundskontrollen kostar 1800 SEK och bekostas av dig (vi står för fiolerna för den överskjutande delen). Du kommer att få betalinstruktioner i samband med att du gör ansökan.  Om du underlåter dig att betala kommer din ansökan inte att behandlas. För det fall du inte blir godkänd i bakgrundskontrollen och blir nekad ett medlemskap så kommer du inte att få en återbetalning av ansökningsavgiften. Vi återbetalar inte heller ansökningsavgiften om du blir godkänd i bakgrundskontrollen men inte blir erbjuden ett medlemskap. 

Bakgrundskontrollen görs av vår samarbetspartner, ett företag som är specialiserat på bakgrundskontroller, löpande screening, personlig säkerhet, personskydd och löpande säkerhetskonsultationer. De har bakgrund i svenskt polisväsende, underrättelsetjänst och försvarsmakt. Deras arbete är att säkerställa säkerheten för klubben som verksamhet, klubbens personal och klubbens med & motlemmar.

Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa vår dataskyddspolicy och är du nyfiken på hur bakgrundskontrollen fungerar kan du följa länkarna.

Det krävs en godkänd bakgrundskontroll för att vi ska komma vidare i processen, det passar förstås inte alla, men vi är noga med vem vi ens börjar prata med än mindre tar in. Är du av åsikten av att du vill komma på en visning innan vi gör något är du nog inte rätt person för oss.

Nästa steg är ett personligt möte på klubben. Det kan bli så att det blir flera till och med. Vi har ingen intention att hafsa igenom det här, fort och väl går sällan hand i hand. 

När du väl har blivit godkänd för ett medlemskap (och själv accepterar villkoren) skrivs ett fysiskt avtal på plats och i samband med det betalar du för bland annat nyckeldeposition. Du får din nyckel i handen och vips, pang, bom (eller inte så pang bom kanske), men då är du fullvärdig medlem i klubben och välkommen att nyttja den. Räkna alltså inte med att det här är något som görs online. Vi är för stofiliga för det. 

PRISER MEDLEMSKAP 2022

  • Helår i förskott 10 000 Sek - 12 månaders bindningstid och en månads uppsägningstid - vårt förmånligaste och mest populära medlemskap. Är 20% billigare och ger tillgång till klubben årets alla dagar, dygnet runt.

Månadsdragning på autogiro-samtliga med 3 månaders löpande uppsägningstid:

  • Alla dagar, dygnet runt: 1100 Sek per månad (alltså samma som vårt årsavtal med skillnaden att det är dyrare, men snällare mot plånkan).
  • Vardagar, dygnet runt: 500 Sek per månad. Ger tillträde måndag-torsdag dygnet runt.
  • Helg, dygnet runt: 700 Sek per månad. Ger tillträde fredag-söndag dygnet runt.
  • Distansavtal, alla dagar, dygnet runt: 300 Sek per månad. Gäller enbart för den som inte är skriven i länet.  
  • Måndagsexemplar (även kallat Askungen), gäller enbart två måndagar i månaden, fram till midnatt: 300 Sek per månad.
  • Motlem: en motlem är en andra gradens medlem som saknar egen nyckel och har inte möjlighet att komma och gå som hen vill. En motlem bakgrundskontrolleras enligt gängse konvektion, men får inte äran att bli kallad till ett fysiskt möte utan får nöja sig med ett möte online. När du finns i vår motlemsdatabas blir du då & då erbjuden att få tillgång till Klubben övervakat med personal på plats. Detta utannonseras (internt till motlemmarna) och är i mån av plats (och beroende på humör). Det kostar inget att ansöka om att bli motlem (förutom avgiften för bakgrundskontroll). Motlemmar betalar däremot 700 Sek per gång de besöker klubben. 
  • Stödlem (det kan du läsa om längre ner).

Poliser, brandmän, militär, anställda på SÄPO eller MUST har en specialdeal.

Det tillkommer en depositionsavgift på 1500 Sek (gäller ej motlem) för nyckeln som man får tillbaka när man säger upp sitt medlemskap (förutsatt att man har den kvar). Depositionen erläggs i förskott. Avtal skrivs enbart med fysiska personer. Alla avtal är personliga. Endast personer som är myndiga får vistas i lokalen/på klubben. Priserna är inklusive moms (där det är applicerbart).

Vi ser gärna att medlemmar och motlemmar är vaccinerade mot covid-19 - det är varken ett krav eller ett önskemål utan mer en förhoppning.

Vi godkänner inte ansökningar från någon som är under 25 år gammal.

Du kan förstås välja att stödja verksamheten oavsett ålder, cigarrintresse eller något annat. Enbart för att stödja vår ambition att göra något bra i en förhållandevis begränsad marknad. Du kan stödja oss genom att vaska lite kosing (klicka då här) genom att följa länken och bli av med en hunka. Vill du bidra med mer lägger du till flera vaskningar i kundkorgen.  Vill du bli av med en lite slant varje månad får du hjälp med det med. Du kontaktar då kundtjänst på info@cigarrklubben.se.

Vi förtydligar, det här är en donation från din sida. Utan krav på motprestation från vår sida.