MEDLEMSKAP

Här kan du läsa om vad ett medlemskap innebär, hur det går till, hur du söker och längst ner på sidan hittar du prislistan. Men först, ta en smygtitt in i vårt rökrum!

Nu sitter du nog och funderar på kammaren. Det är klart jag vill ha tillgång till en plats att kunna röka på dygnet runt årets alla dagar, men en medlemsklubb? Jag? Jag är ju inte ens adlig? Hur ska det här gå? Kommer jag få bifall? Utkastad? Utskrattad?

Lugn säger vi bara. Vi är exkluderande inklusiva. Medlemmarna spänner vitt över sociala klasser, vi har båda könen representerade (beroende på hur postmodern man vill vara, men för enkelhetens skull så leker vi att det just nu finns 2 kön om du läser vidare kommer du begripa att det är helt ovidkommande). Poängen är att det här är ingen Herrklubb. Vi har några som bor utrikes. Vi har VD:ar och rörmokare. Vi har sådana som är kallade av Gud att arbeta i Hans tjänst. Vi har poliser och folk som är säkerhetsklassade. I enstaka fall har vi stackars partners som blir påprackade ett medlemskap och som står ut med att vara här av något som på intet sätt annat kan beskrivas som äkta kärlek gentemot sin respektive.

Det våra medlemmar har gemensamt är att de röker cigarr. Och vill ha en plats att göra det på. Och kan föra sig, respekterar klubbens regler och alla medlemmar samt inte missbrukar det ansvar som det innebär att ha tillgång till en lokal dygnet runt årets alla dagar. Det är liksom grundplåten för ett medlemskap. Man behöver vara en behaglig person helt enkelt. Svårare än så är det inte.

rökrum

Den som vill ansöka om möjligheten att teckna medlemskap mailar sina personuppgifter till vår kundtjänst. Mailet skickas till info@cigarrklubben.se och ska innehålla följande:

-Personnummer.

-Fullständigt för och efternamn.

-Adress, postort samt postadress.

-Telefonummer.

-Epostadress.

-Vilket medlemskap (se nedan) du är intresserad av.

Ansökan är inte bindande, vare sig från din sida eller från klubbens. Det här är klubbens sätt att pröva om du är en ärbar person eller inte, innan du ens får komma på ett möte. Är du av åsikten av att du vill komma på en visning innan vi gör något är du nog inte rätt person för oss.

Är du distansmedlem kan du komma att få förtur i kön givet att du bor utrikes (och ganska långt bort utrikes) och befinner dig i Sverige under specifika datum. Bor du i Norge, Danmark eller Finland, Malmö eller Enköping så får du masa dig till oss när det behagar oss.

I dagsläget är handläggningstiden i genomsnitt 6 månader (från första kontakt till underskrivet avtal).

I samband med att du ansöker om medlemskap hos oss så kommer vi att göra en bakgrundskontroll på dig och det godkänner du förstås i samband med att du gör ansökan. Den syns ingenstans och sänker inte ditt kreditvärde (vi tar inga formella kreditupplysningar). Det låter läskigare än vad det är, men bakgrundskontrollen är samma tjänst som kommunerna använder på sina anställda, och i vissa fall (beroende på kommun) exakt samma underleverantör.

Frågan har dykt upp om bakgrundskontrollen är en excess eller att det är oroväckande att den behövs. Det gör den inte. Men det är för att den finns som den inte behövs. Lite grand som när polackerna besökte Kronofogdemyndigheten för att göra en egen liknande myndighet och ifrågasatte dess existens eftersom Sverige fungerar väldigt bra i det hänseendet. Svaret var att Sverige fungerar för att vi finns. Lite samma sak här. Den behövs inte. För att den finns. Faktum är att våra medlemmar gillar den, det skänker trygghet.

Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa vår dataskyddspolicy och är du nyfiken på hur bakgrundskontrollen fungerar kan du följa länkarna.

Nästa steg är ett personligt möte på klubben. Det kan bli så att det blir flera till och med. Vi har ingen intention att hafsa igenom det här, fort och väl går sällan hand i hand. 

När du väl har blivit godkänd för ett medlemskap (och själv accepterar villkoren) skrivs ett fysiskt avtal på plats och i samband med det betalar du för bland annat nyckeldeposition och en ansökningsavgift som täcker bakgrundskontrollen. Ansökningsavgiften kostar 1890 SEK. Ansökningsavgiften täcker (nästan, vi tar hand om den överskjutande delen så att säga) handläggningen och bakgrundskontrollen av din ansökan. För motlemmar debiteras inte en ansökningsavgift.

Du får din nyckel i handen och vips, pang, bom (eller inte så pang bom kanske), men då är du fullvärdig medlem i klubben och välkommen att nyttja den. Räkna alltså inte med att det här är något som görs online. Vi är för stofiliga för det. 

Vad ingår då i medlemskapet? Sturebadet hävdar att man är en anrik oas mitt i storstadspulsen och att badet är singulärt i Stockholm. Vi hävdar det med, både oas och singulariteten (riktigt lika anrika med tillräckligt många år på nacken har vi dock inte, än).  Så det ingår alltså oas minus storstadspuls och singularitet. Rent krasst är det tillgången till möjligheten att röka inomhus medelst konsumtion av mat och dryck. Ska du däremot räkna på det får du ta med alla variabler i beaktning. Det är en alltså en kombination av terapi, kontorshotell och spa. Det är det du liksom får jämföra pengen med. Du betalar för sinnesro och återhämtning. Har du sett Boston Legal så förstår du precis vad vi menar, varje avsnitt avslutas på balkongen, två vänner och en cigarr. Har du inte det så kan du ta en titt:

PRISER MEDLEMSKAP 2023

  • Helår i förskott 10 500 Sek - 12 månaders bindningstid och en månads uppsägningstid - vårt förmånligaste medlemskap. Är 20% billigare och ger tillgång till klubben årets alla dagar, dygnet runt.

Månadsdragning på autogiro-samtliga med 3 månaders löpande uppsägningstid:

  • Alla dagar, dygnet runt: 1155 Sek per månad (alltså samma som vårt årsavtal med skillnaden att det är dyrare, men snällare mot plånkan).
  • Vardagar, dygnet runt: 525 Sek per månad. Ger tillträde måndag-torsdag dygnet runt. Sista möjliga inträde med nyckeln är torsdag 23.00. Du ska ha lämnat lokalen senast 23.59.
  • Helg, dygnet runt: 735 Sek per månad. Ger tillträde fredag-söndag dygnet runt. Sista möjliga inträde med nyckeln är söndag 23.00. Du ska ha lämnat lokalen senast 23.59.
  • Distansavtal, alla dagar, dygnet runt: 315 Sek per månad. Gäller enbart för den som inte är skriven i länet.  
  • Måndagsexemplar (även kallat Askungen), gäller varje måndag, fram till 23.59. Sista möjliga inträde med nyckeln är 23.00. Det kostar 315 Sek per månad.
  • Motlem: en motlem är en andra gradens medlem som saknar egen nyckel och har inte möjlighet att komma och gå som hen vill. En motlem bakgrundskontrolleras enligt en enklare modell, men får inte äran att bli kallad till ett fysiskt möte utan får nöja sig med ett möte online. När du finns i vår motlemsdatabas blir du då & då erbjuden att få tillgång till Klubben övervakat med personal på plats. Detta utannonseras (internt till motlemmarna) och är i mån av plats. Möjligheten finns att även ringa in för att beträda Klubben förutsatt att den är bemannad med personal. Det kostar inget att ansöka om att bli motlem (det tillkommer heller ingen ansökningsavgift efter godkänd bakgrundskontroll). Motlemmar betalar däremot 735 Sek per gång de besöker klubben. 
  • Stödlem (det kan du läsa om längre ner).

Poliser, brandmän, militär, anställda på SÄPO eller MUST har en specialdeal.

Det tillkommer en depositionsavgift på 1500 Sek (gäller ej motlem) för nyckeln som man får tillbaka när man säger upp sitt medlemskap (förutsatt att man har den kvar). Depositionen erläggs i förskott. Avtal skrivs enbart med fysiska personer. Alla avtal är personliga. Endast personer som är myndiga får vistas i lokalen/på klubben. Priserna är inklusive moms (där det är applicerbart).

Vi ser gärna att medlemmar och motlemmar är vaccinerade mot covid-19 - det är varken ett krav eller ett önskemål utan mer en förhoppning.

Vi godkänner inte ansökningar från någon som är under 25 år gammal.

Du kan förstås välja att stödja verksamheten oavsett ålder, cigarrintresse eller något annat. Enbart för att stödja vår ambition att göra något bra i en förhållandevis begränsad marknad. Du kan stödja oss genom att vaska lite kosing genom att maila oss så får du betalinstruktioner. Vill du bli av med en liten slant varje månad får du hjälp med det med. I båda fallen kontaktar du då kundtjänst på info@cigarrklubben.se.

Vi förtydligar, det här är en donation från din sida. Utan krav på motprestation från vår sida.

Vill du läsa mer om lokalen och se fler bilder kan du göra det här!