MEDLEMSKAP

Här kan du läsa om vad ett medlemskap innebär, hur det går till, hur du söker och längst ner på sidan hittar du prislistan. Vi erbjuder medlemskap i flera olika prisklasser från och med 380 kronor per månad och uppåt. Men först, ta en smygtitt in i vårt rökrum!

Nu sitter du nog och funderar på kammaren. Det är klart jag vill ha tillgång till en plats att kunna röka på dygnet runt årets alla dagar, men en medlemsklubb? Jag? Jag är ju inte ens adlig? Hur ska det här gå? Kommer jag få bifall? Utkastad? Utskrattad?

Lugn säger vi bara. Vi är exkluderande inklusiva. Medlemmarna spänner vitt över sociala klasser, vi har båda könen representerade (beroende på hur postmodern man vill vara, men för enkelhetens skull så leker vi att det just nu finns 2 kön om du läser vidare kommer du begripa att det är helt ovidkommande). Poängen är att det här är ingen Herrklubb. Vi har några som bor utrikes. Vi har VD:ar och rörmokare. Vi har sådana som är kallade av Gud att arbeta i Hans tjänst. Vi har poliser och folk som som arbetar med rikets säkerhet.

Det våra medlemmar har gemensamt är att de röker cigarr. Och vill ha en plats att göra det på. Och kan föra sig, respekterar klubbens regler och alla medlemmar samt inte missbrukar det ansvar som det innebär att ha tillgång till en lokal dygnet runt årets alla dagar. Det är liksom grundplåten för ett medlemskap. Man behöver vara en behaglig person helt enkelt. Svårare än så är det inte.

En fråga som numera är på tapeten är vad man har för utsikter om man har varit medlem i en annan cigarrklubb som har visat sig inte ha rent mjöl i påsen, är man för evigt korsfäst? Det är en fråga från fall till fall. Men gör vi bedömningen att man har varit ovetande eller att man rimligtvis inte haft möjlighet till annat än att förlita sig på den klubbens tolkningar så är det inte nödvändigtvis ett hinder. Bedömer vi utöver det att gamla synder inte följer med till oss och att man faktiskt accepterar de inskränkningar som finns (och som inte är vårt påhitt utan det lagstiftaren faktiskt kräver) då finns det inget som står i vägen för en ansökan. Sedan ska våra andra krav uppfyllas förstås. 

rökrum

Den som vill ansöka om möjligheten att teckna medlemskap mailar sina personuppgifter till vår kundtjänst. Mailet skickas till info@cigarrklubben.se och ska innehålla följande:

-Personnummer.

-Fullständigt för och efternamn.

-Adress, postort samt postadress.

-Telefonummer.

-Epostadress.

-Vilket medlemskap (se nedan) du är intresserad av.

Vi hanterar inte ansökningar genom ombud med fullmakt, eller kompisgäng i en enda ansökan. Ni är välkomna att söka om ni känner varandra, men ni får skicka in varsin ansökan som vi behandlar helt enskilt.

Ansökan är inte bindande, vare sig från din sida eller från klubbens. Det här är klubbens sätt att pröva om du är en ärbar person eller inte, innan du ens får komma på ett möte. Är du av åsikten av att du vill komma på en privat visning innan vi gör något är du nog inte rätt person för oss.

Är du distansmedlem kan du komma att få förtur i kön givet att du bor utrikes (och ganska långt bort utrikes) och befinner dig i Sverige under specifika datum. Bor du i Norge, Danmark eller Finland, Malmö eller Enköping så får du masa dig till oss när det behagar oss om vi är på det humöret.

Handläggningstiden varierar. Det är svårt att säga på rak arm exakt hur lång den kommer bli. I vissa fall ett år. I andra fall en månad. Och allt där emellan. 

I samband med att du ansöker om medlemskap hos oss så kommer vi att göra en bakgrundskontroll på dig och det godkänner du förstås i samband med att du gör ansökan. Den syns ingenstans och sänker inte ditt kreditvärde (vi tar inga formella kreditupplysningar). Det låter läskigare än vad det är, men bakgrundskontrollen är samma tjänst som kommunerna använder på sina anställda, och i vissa fall (beroende på kommun) exakt samma underleverantör.

Frågan har dykt upp om bakgrundskontrollen är en excess eller att det är oroväckande att den behövs. Det gör den inte. Men det är för att den finns som den inte behövs. Lite grand som när polackerna besökte Kronofogdemyndigheten för att göra en egen liknande myndighet och ifrågasatte dess existens eftersom Sverige fungerar väldigt bra i det hänseendet. Svaret var att Sverige fungerar för att vi finns. Lite samma sak här. Den behövs inte. För att den finns. Faktum är att våra medlemmar gillar den, det skänker trygghet.

Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du läsa vår dataskyddspolicy och är du nyfiken på hur bakgrundskontrollen fungerar kan du följa länkarna.

Nästa steg är ett personligt möte på klubben. Det kan bli så att det blir flera till och med. Vi har ingen intention att hafsa igenom det här, fort och väl går sällan hand i hand. 

När du väl har blivit godkänd för ett medlemskap (och själv accepterar villkoren) skrivs ett fysiskt avtal på plats och i samband med det betalar du för bland annat nyckeldeposition och en ansökningsavgift som täcker bakgrundskontrollen. Ansökningsavgiften kostar 2300 SEK. Ansökningsavgiften täcker (nästan, vi tar hand om den överskjutande delen så att säga) handläggningen och bakgrundskontrollen av din ansökan. För Öppethusare debiteras inte en ansökningsavgift. 

Du får din nyckel i handen och vips, pang, bom (eller inte så pang bom kanske), men då är du fullvärdig medlem i klubben och välkommen att nyttja den. Räkna alltså inte med att det här är något som görs online. Vi är för stofiliga för det. 

Vad ingår då i medlemskapet? Sturebadet hävdar att man är en anrik oas mitt i storstadspulsen och att badet är singulärt i Stockholm. Vi hävdar det med, både oas och singulariteten (riktigt lika anrika med tillräckligt många år på nacken har vi dock inte, än).  Så det ingår alltså oas minus storstadspuls och singularitet. Rent krasst är det tillgången till möjligheten att röka inomhus i en säker och trygg miljö.

PRISER MEDLEMSKAP 2024

Månadsdragning på autogiro-samtliga med 3 månaders löpande uppsägningstid:

  • Måndagsexemplar (även kallat Askungen), gäller varje måndag, fram till 23.59. Sista möjliga inträde med nyckeln är 23.00. Det kostar 380 Sek per månad.
  • Distansavtal, alla dagar, dygnet runt: 380 Sek per månad. Gäller enbart för den som inte är skriven i länet.  
  • Vardagar, dygnet runt: 630 Sek per månad. Ger tillträde måndag-torsdag dygnet runt. Sista möjliga inträde med nyckeln är torsdag 23.00. Du ska ha lämnat lokalen senast 23.59.
  • Helg, dygnet runt: 890 Sek per månad. Ger tillträde fredag-söndag dygnet runt. Sista möjliga inträde med nyckeln är söndag 23.00. Du ska ha lämnat lokalen senast 23.59.
  • Alla dagar, dygnet runt: 1385 Sek per månad (alltså samma som vårt årsavtal med skillnaden att det är dyrare, men snällare mot plånkan och kortare uppsägningstid).

Förskottsbetalning med 12 månader (autogiro):

  • Helår i förskott 12 600 Sek - 12 månaders bindningstid och en månads uppsägningstid - ger tillgång till klubben årets alla dagar, dygnet runt. 

Poliser, brandmän, militär, anställda på SÄPO eller MUST har en specialdeal (som varken innebär rabatter eller diskriminering).

Det tillkommer en depositionsavgift på 2000 Sek (gäller ej motlem) för nyckeln som man får tillbaka när man säger upp sitt medlemskap (förutsatt att man har den kvar). Depositionen erläggs i förskott. Avtal skrivs enbart med fysiska personer. Alla avtal är personliga. Endast personer som är myndiga får vistas i lokalen/på klubben. Priserna är inklusive moms (där det är applicerbart).

Vi ser gärna att medlemmar och motlemmar är vaccinerade mot covid-19 - det är varken ett krav eller ett önskemål utan mer en förhoppning.

Vi godkänner ingalunda ansökningar från valpar som är under 18 år.

Vill du läsa mer om lokalen och se fler bilder kan du göra det här!