Corona

Så, lite coronagrejer då.

Vi ser gärna att medlemmar är vaccinerade mot covid-19 - det är varken ett krav eller ett önskemål utan mer en förhoppning.

En gång per vecka så får sig klubben en redig städning. Och då menar vi redig. Sofforna görs rent med ytdesinfektion, handtag, bord, fjärrisar, tändare. Allt blir banne mig spritat. Detta görs av proffs, inte av medlemmar, eller någon som hafsar sig igenom det mellan fakturering och inventering. Vi använder oss av KEABGRUPPEN, utöver det här så städar man förstås i största allmänhet. Dammar av väggar, moppar, dammsuger, tömmer sopor och tomglas, ja, allt som hör till. Här ser ni en av stjärnorna i färd med att rengöra sofforna.

 

keab

 

Utöver det sker följande tre gånger per vecka utöver städningen (i den mån det går med sprit/ytdesinfektion):

- Sofforna/stolarna torkas av (främst armstöden där man kan råka ha händerna).

- Alla tändare, gasbehållare, fjärrisar och borden torkas av.

- Alla askoppar & snoppare, öppnare, centilietermått och isskopa diskas (i en restaurangdiskmaskin).

- Toastis/kran torkas av. Handtag och lås till toan. Spolknappar.

- Diskho/kran torkas av.

- Handtag dörr in/utsida. Handtag kylskåp. Handtag diskmaskin. Handtag trappa. Handtag skrubb. Dörr humidor (med jättevarm vatten endast).

- Lånerockar tvättas efter att ha använts en gång.

- En gång per vecka diskas allt husgeråd i diskmaskinen (alltså glas, tallrikar, bestick och fan och hans moster.

Det här dokumenteras from mars 2021.

Vad har man som ansvar som medlem?

Precis innan avfärd slänger medlemmarna sina egna fimpar på avsedd plats så ingen behöver ta i de, samt kör in askoppen, glas och annat som har använts i diskmaskinen och sätter på den (den tar 5 minuter, vänta tills det är klart och lägg tillbaka disken).

Har du använt en av våra lånerockar är det bara gratulera, men, häng inte tillbaka den på galgen, utan lägg den i tvättkorgen, den tvättas, och hängs upp igen. Alltså, rena helt oanvända rockar skall hänga på galgen. Ditt ansvar är alltså att lägga ner lånerocken i tvättkorgen.

Ytdesinfektion och annat som du känner att har behov av ligger i skrubben. Om du själv vill vidta någon åtgärd.

Handsprit finns på väl utvalda platser på klubben, toa, och kök. Av förklarliga skäl står det inget på borden, eftersom det är rätt lättantändligt. Du har ansvar för din egen handhygien. Tvätta händerna vid ankomst, efter toalettbesök och om du ska ta på saker och ting när du har haft en cigarr i munnen varvat med att hålla den mellan fingrarna.

Handskakningar/kramar och annan fysisk kontakt hör inte hemma på klubben. Inte heller att sitta i knäet på varandra. I vanlig ordning gäller det att lyssna på anvisningar från Klubbens personal. Vid upprepade förseelser så kan man räkna med en kortare avstängning. Om inte annat för att bättra på minnet.

Ät nötter, korv och annat som du petar i dig med händerna, obehindrat, men gegga inte i samma skålar med andra.

Och sen det eviga gnetet. Stanna hemma om du är sjuk. Nys i armvecket. Ta en långpromenad till Klubben som många gör (istället för att åka socialsnöre - kollektivtrafik för den oinvigde).

Hur många kan man vara på Klubben?

Efter ett utlåtande från Länstyrelsen i Dalarna (de som sköter tillsyn av pandemilagen) lyder inte Klubbens verksamhet under pandemilagen. 

 

pandemilag

 

Men, det betyder inte att vi ska bete oss som man gör på en tysk swingersklubb. Vi har fått mer frihet, vilket innebär avsevärt mycket mer ansvar i dessa tider. Alltså, vi har inget formellt krav på oss att ha x antal personer på y kvadratmeter, men vi ska ändå följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd. Nu blir det naturligt, chesterfieldsofforna är galet dimensionerade och möbleringen gör att man varken sitter nära (axel till axel sett) eller mittemot någon som man kan nysa den i ansiktet. Inre loungen har färre stolar runt bordet, vilket gör att man sitter med  bra avstånd till andra. Givet att man är fler på plats. Lokalen är utformad till sin natur så att det är bättre att sitta kvar på sin plats och invänta att toaletten blir ledig än att stå i kö. Mycket reder sig självt om man låter det sunda förnuftet styra. De flesta medlemmarna har bra koll på flödet och de verkar överlag styra sina besök så att de är ensamma alternativt få på plats.

Vad har ni för event för medlemmarna under 2021?

Inga organiserade event faktiskt. Vi tar det lugnt med det tills läget ändras.