Corona

Så, lite coronagrejer då.

Vi ser gärna att medlemmar är vaccinerade mot covid-19 - det är varken ett krav eller ett önskemål utan mer en förhoppning.

Vår ventilation renar luften från covidvirus, partiklar eller vad man nu vill kalla det, utöver rök, gas och så vidare. Du kan läsa mer om ventilationen här.

En gång per vecka så får sig klubben en redig städning. Och då menar vi redig. Sofforna görs rent med ytdesinfektion, handtag, bord, fjärrisar, tändare. Allt blir banne mig spritat. Detta görs av proffs, inte av medlemmar, eller någon som hafsar sig igenom det mellan fakturering och inventering. Dammar av väggar, moppar, dammsuger, tömmer sopor och tomglas, ja, allt som hör till. 

Rörkrummet ozonrengörs på veckobasis. Det förebygger ingrodd doft och tar död på allmänt onajsa saker.

Utöver det sker följande en gång per månad utöver städningen:

- Alla askoppar & snoppare, öppnare, centilietermått och isskopa diskas (i en restaurangdiskmaskin).

- Allt husgeråd i diskmaskinen (alltså glas, tallrikar, bestick och fan och hans moster).

Övrigt, bra att veta, är:

- Det ligger handsprit i kök och på toa, samt mindre förpackningar i fickstorlek som man kan stoppa på sig vid behov.

Våra luftrenare är den springande punkten här, dessa renar all luft från tobaksdoft och på köpet är all luft som kommer ur de ren från covidpartiklar. Rökrummet är alltså utrustat med samma filter som finns på intensiven. Vill du djupdyka i det så kan du läsa mer om ventilationen här. 

Det här dokumenteras from mars 2021.

Vad har man som ansvar som medlem?

Precis innan avfärd slänger medlemmarna sina egna fimpar på avsedd plats så ingen behöver ta i de, samt kör in askoppen, glas och annat som har använts i diskmaskinen och sätter på den (den tar 5 minuter, vänta tills det är klart och lägg tillbaka disken).

Ytdesinfektion och annat som du känner att har behov av ligger i köket. Om du själv vill vidta någon åtgärd.

Handsprit finns på väl utvalda platser på klubben, toa, och kök. Av förklarliga skäl står det inget på borden i rökrummet, eftersom det är rätt lättantändligt. Du har ansvar för din egen handhygien. Tvätta händerna vid ankomst, efter toalettbesök och om du ska ta på saker och ting när du har haft en cigarr i munnen varvat med att hålla den mellan fingrarna.

Och sen det eviga gnetet. Stanna hemma om du är sjuk. Nys i armvecket. Ta en långpromenad till Klubben som många gör (istället för att åka socialsnöre - kollektivtrafik för den oinvigde).

Hur många kan man vara på Klubben?

Efter ett utlåtande från Länstyrelsen i Dalarna (de som sköter tillsyn av pandemilagen) lyder inte Klubbens verksamhet under pandemilagen. Nu är detta kanske inte aktuellt längre i skrivande stund, men det kan lika gärna stå kvar ifall den här resan med pandemin inte är över.

 

pandemilag