Ostron, ost & fejksnigelevent

Detta kära vänner (och övrigt löst folk) blir ett sammansatt blogginlägg om hela tre event totalt. Vi skulle kunna låtsas om att det rör sig om effektivitet, men vi har helt enkelt haft annat att stå i.

Vi börjar förstås med ostroneventet som gick av stapeln ett par dagar innan lön under årets fattigaste månad. Det var extremt uppskattat. Och krampaktigt för den som öppnar ostron på löpande band. Vi fick i oss ett dussin Fine de clair var. Det sköljdes ner med bubblor. Preppbilder är poppis på intranätet, så här kommer det en.

Ostronevent

När det hade gjorts klämde vi av ett ostevent. Alltså, vi tryckte i oss enkom ost. Från svag till stark. Det var ganska stabbigt och ingen gick härifrån hungrig, men flera anmälde sig till nästa års ostevent så vi kan helt enkelt utgå ifrån att eventet fungerar och skall förbli ett stående inslag.

Vi började med en Langres, en snäll en som man häller champagne på (och dricker själv förstås). Sedan en Big Ben som är gruvlagrad, till det drack vi Lambrusco (som kan liknas som rödpang blandat med rörsocker som man sedan kör i sodastreamer).

För att säkerställa att ingen gick hungrig hade vi en Dacke med 31% fetthalt som hade åldrats i 72 månader, chorizo, och oliver. Det var helt onödigt kan vi säga.

Avslutningsvis körde vi in Boltjärn Blåmögel med krut i, till det drack vi en 100-årig Moscatel (tappad på en 40-årig flaska), den finns inte att köpa längre men du kan säkert hitta en 40-årig i brist på annat (följ länken).

ostevent

Osten kom från Wijnjas Grosshandel, följ länken, ta med inlägget och köp samma om du vill. Prata med Dennis och säg att du vill ha samma fenomenala service som Cigarrklubben fick. En pojk arbetar där vars familj gör en finfin blåmögel, han kan sina grejer.

Vi har legat i. För efter det hann vi till och med att äta fejksniglar, dricka rödpang, äta surdegsbröd och lyssna på Carina från Skomakeri Framåt. Först kan man undra varför fejksniglar? Är vi ett gäng veganer? Det är vi inte. Även om vi har sådanadär oxå. Det har att göra med att vi inte får laga mat i lokalen (och vi får inte vara ett serveringsställe ur ett annat perspektiv).

Fejksniglar är helt enkel svamp, med snigelgegg. Pang in i micron i 3 minuter så får du fejksniglar. 

Nåväl, vi fick ett redigt föredrag, om hur man gör skor från grunden, varför vissa skor smärtar, om materialval och annat smutt.  

skoevent

Nog om det snart nalkas det helikopterevent, lilla midsommar, sedan tar eventen uppehåll över sommaren (men klubben har öppet som vanligt)!

Vill du kolla filmsnuttar från eventen kan du göra det här!

Väl mött önskar President & Kansli.